tlf. 41 04 52 74 | post@laberget.no

Leaberget 50 år

Klipp fra Innhrred.no V/ Marte skjesol

50 år

Laberget leirsted på Skogn er et rusfritt overnattings- og serveringssted. I år fyller leirstedet 50 år, men det var bare så vidt at det rakk å bli eldre enn 39. Det var Norsk Luthersk Misjonssamband (NML) som eide Laberget leirsted. Da misjonsorganisasjonen ville legge ned leirstedet fordi det ble for kostbart, sa misjonsfolket i Trøndelag nei.

– Det var da Foreningen Laberget Leirsted ble dannet. NML eier fortsatt, men har ingen utgifter og stedet brukes på samme måte, forteller Olaug Husby.

Hun ble i styreleder for den nye foreningen og er glad for at de til høsten kan feire 50-årsjubileum.

– Dette er en høyst oppegående 50-åring. Mange har fulgt Laberget fra starten. Ikke bare misjonsfolket og bygdefolket, men også andre som for eksempel feirer bursdag her, forteller Husby.

I tillegg til daglig leder har leirstedet Heidi Almli ansatt i 80 prosent i kjøkkenet. I tillegg har de en i 50 prosent stilling og en i 15 prosent.

– Vi må leie inn folk når det er større arrangement, det arrangeres leirer for både barn, unge, voksne og pensjonister, forteller Almli.

Sjefen var selv på konfirmasjonsleir her i sin ungdomstid. Han opplever at dagens ungdom har mye bedre oppførsel nå enn den gang.

– Vi stakk jo av, dro ut uten at vi fikk lov, minnes Jenssen.

Husby husker også at det var mer hærverk og ungdom som lurte med seg alkohol.

 

NYTEKNING på Laberget.

 

Det er nesten bare fantasien som begrenser, sier en forholdsvis nyansatt daglig leder.

John Arne Jenssen sa opp jobben sin da det tidligere i år ble nedskjæringer på Solhaug leirsted. I 17 år jobbet han med forebygging, ungdomstilbud og ungdomsarbeid i Åsen. Nå er han daglig leder på Laberget leirsted og har stadig nye ideer.

– I går kjøpte jeg masse hestesko. Vi må jo ha hesteskokasting her. Og for ikke lenge siden kjøpte jeg en 18 meter høy mast, den skal vi bygge klatrevegg rundt. Også må vi få opp en galge til bruskassestabling, forteller Jenssen ivrig.

40 kajakker er også anskaffet.

– Vi ligger helt ved sjøkanten. Da er det naturlig å besøke Hestøya. Vi har et stort område med masse muligheter til videreutvikling som vi vil jobbe med når vi får tid og økonomi. Dugnadsfolket stiller velvillig opp og mange er åpen for nytenkning. Jeg har ikke opplevd et eneste nei når jeg har foreslått noe, sier Jenssen.

 

  • Publisert