tlf. 41 04 52 74 | post@laberget.no

Nærmiljø

Laberget leirsted ligger på Innherred i Nord-Trøndelag, midt i et område fullt av historie, trivelige folk og flotte natur- og kulturopplevelser. Bare se her!

Rikt på historie

Innherredsområdet er rikt på histore fra både eldre og nyere tid. Stiklestad i Verdal kommune er et kjent sted knyttet til Olav den Hellige, kristningen av Norge og slaget som stod her i 1030. Stiklestad Nasjonale Kultursenter er vel verdt et besøk. Falstadsenteret på Ekne var fangeleir under 2. verdenskrig og et besøk her gir et godt innblikk i denne delen av historien.

Øya Tautra i Trondheimsfjorden og Mariaklosteret som ligger der, er steder mange ønsker å oppleve. Alstadhaug kirke i Skogn og klosterruinene i Munkeby øst for Levanger er også historiske steder som er flotte å legge turen innom.

Laberget leirsteds nærmeste by er trehusbyen Levanger som har fått utmerkelsen Olavsrosa for sin godt bevarte bebyggelse fra omkring år 1900.

 

Naturskjønt

Levanger kommune og områdene omkring kan by på flott turterreng sommer som vinter, både når det gjelder fiske, turer til fots eller padling med kano og kajakk. I Trondheimsfjorden er det gode fiske- og bademuligheter, foruten andre aktiviteter på og i vannet.

 

Kultur

Innherred er kjent for sitt rike musikk- og teaterliv og tilbudene er mange. På idrettsarenaen er det stadig folk fra området som markerer seg - enten det gjelder ski, orientering, håndball, fotball, friidrett og mer til.

På Levanger, kun 12 km fra Laberget, finner man Trønderhallen. Dette er et idrettsanlegg som rommer svømmehall (med svømmebasseng, opplæringsbasseng, stupebasseng og vannsklie) og idrettshall med 2 håndballbaner, klatrevegg og buldrerom. Her ligger det til rette for masse aktivitet!

Sentralt i Levanger ligger også Stadionparken som er et aktivitetsområde med bl.a. skatepark og lekeplass og som byr på lek og moro for både liten og stor.

 
Besøk gjerne Visit Innherred sin hjemmeside for mer informasjon om Innherreds mange tilbud!
 
Trondheim ligger kun en times kjøretur unna og ligger derfor godt innen rekkevidde for dagsturer om man ønsker å se hva trønderhovedstaden kan by på.
 
God fornøyelse!